1996 yılında kurulmuş olan Yeditepe Üniversitesi iletişim çağında insanların ihtiyacı olan bir eğitimi sunmaktadır. En güncel bilimsel gelişmeleri takip etme misyonu ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için en üst seviyede bir eğitim ile daha güzel bir dünya kurabilmek için eğitim tasarımında büyük bir atılıma ve hem akademik hem de idari kadrolarının yeteneklerini yenilemelesi ve geliştirmesi gibi yapısal düzenlemelere her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç vardır.
Geçirmekte olduğumuz Covid Pandemisi dünyanın istikrarsızlığını ve devamı gelebilecek başka pandemilerin tehlikelerini göstermiştir. Bu sebeple çevrimiçi/uzaktan erişim günümüzün zorunluluğu ve geleceğin bir gerçeği haline gelmiştir. Sadece gelecekte yaşanabilecek buhranlara karşı bir acil durum planı olmaktan öte aynı zamanda eğitim alanındaki dijital değişimlerle hibrit modellere kayma yüksek eğitimde kaçınılmaz bir gerçek halini almıştır. Aslında bu tür eğitim modelleri eğitim kurumlarında öğrencilere, fakülte ve idari birim üyelerine ve hatta destek birimi çalışanlarına geniş çapta menfaatler ve imkanlar sunmaktadır.
Geleneksel sınıf içi eğitimi yüz yüze iletişim, sosyal gelişim ve birçok pedagojik menfaatler sunması bir yana; çevrimiçi eğitim de kendine has avantajlarını beraberinde getirir. Öğrenicilerin bağımsızlığını, sadece eğitim almasını değil bilgiyi aramasını, merak algısının daha öte noktalara taşınmasını ve sürekli olarak uyum sağlama ve öğrenme yetisinin geliştirilmesi çevrimiçi platformların bünyesinde olan her yerden ulaşılabilen eğitim modellerinin kanıtlanmış menfaatleridir. Bunların yanında, bazı sınıfların çevrimiçi hale getirilmesi Üniversitelerin üzerindeki fiziksel sınıflar sunma baskısını azaltacak ve bazı engellerin aşılmasına olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda Üniversite-Ev arası yolculuk zorunluluklarına da belli bir esneklik sağlayacaktır. İster en ideal olacak olan hibrit sistemde ister acil durumlarda tamamen çevrimiçi eğitim modelleri olsun, fakülte üyelerimiz ile öğrencilerimizin uzaktan eğitime hakim ve yüksek eğitimin bu iki türünden de başarılı şekilde yarar sağlayabilmeleri için hem eğitim programlarınıza hem de akademik yapımıza ciddi yatırımlar yapmalıyız.
YU-LEARNT’te fakülte üyelerimiz, idari kadrolarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımıza yardımcı olabilmek için farklı eğitim modelleri üzerinde çalışmaktayız. Temmuz 2021’den beri Üniversitemiz ile çevrimiçi eğitim platformu Coursera ile olan anlaşması başlamış ve bu sürecin başından beri hem öğrencilerimiz hem de kadrolarımız var olan yeteneklerini geliştirmek ve/veya yeni beceriler ve yetkiler elde etmek için farklı derslere katılım göstermeye başlamış ve hak kazandıkları sertifikalarını kazanmışlardır. Mezunlarımızın alacakları bu eğitimlerle rekabetçi iş piyasasında öne çıkmalarını ve işi hazır yetenekler elde etmelerine destek olmaya devam etmelerini umuyoruz. Fakülte ve idari kadrolarımızın profesyonel ve kişisel beceri ve yetilerini geliştirebilmeleri için ise geniş çapta yenilikçi eğitim ve öğretim metotları, yaratıcı değerlendirme ve ölçüm yaklaşımları, iletişim ve temel dijital medya kullanım teknikleriyle ilgili eğitimler sunmaya başladık. “Eğitimcilerin Eğitimi” Modüllerinin hazırlıkları tamamlanmış ve çekimlerine başlanmıştır. YULearn Moodle eğitimleri çevrimiçi olarak yayımlanmış olup “İletişim Yetenekleri”, “Akademik Danışman El Kitabı” ve birçok farklı proje de çalışmalarımız devam etmektedir.
Saygılarımla,
Prof. Dr. Berrin Yanıkkaya
Koordinatör
YU-LEARNT